În cazul în care te-ai decis să organizezi nunta în aer liber, sunt o mulțime de lucruri pe care trebuie să le pui la punct împreună cu logodnicul și cei care te vor ajuta la organizarea evenimentului, pentru a fi sigură că totul va merge ca pe roate. E cea mai importantă zi din viața ta, prin urmare, trebuie să o tratezi ca atare și să nu lași niciun amănunt la voia întâmplării. Evident, nu trebuie nici să amâni lucrurile pe care le poți face din timp pentru că înainte de nuntă, stresul va fi maxim iar capacitatea ta organizatorică, extrem de redusă. În plus, nu știi ce îți rezervă viitorul și evenimentele neprevăzute care îți pot ruina întreaga experiență.

Prin urmare, iată care sunt cele mai importante puncte pe care trebuie să le treci în revistă în cazul în care îți dorești o nuntă în aer liber:

Confortul invitaților

Înainte de toate, trebuie să te gândești la toate variantele posibile în ceea ce privește vremea de afară. Va fi într-o zi de vară? Dacă da, poți pregăti dinainte suficientă apă și suficienți chelneri pentru a-i hidrata corespunzător pe toți cei prezenți? Sunt șanse de ploaie? În ce măsură? Unde îi vei adăposti pe toți cei prezenți în cazul în care plouă? Ce soluții de back-up ai? Sunt o mulțime de probleme care se pot ivi, e evident că trebuie să te gândești la toate.

Planuri de siguranță

Vremea e întotdeauna impredictibila. Prin urmare, e bine să te gândești și la un plan de siguranță în caz de ploaie. Pentru ca nunta să nu fie ruinată, află dacă în locația aleasă de tine poți amenaja și suficiente mese într-o zonă acoperită, un cort sau o sală de nunți. Ambele locații trebuie pregătite pentru nuntă, cu aceleași decoruri, aceeași tematică, etc.

Nu uita de vânt

Multe nunți în aer liber sunt ruinate de condițiile meteo. Am discutat deja despre ploaie însă aceasta nu e singurul factor meteorologic care îți poate pune bețe în roate. Și vântul poate fi la fel de distructiv. Ce poți face în acest sens? Ei bine, nu multe însă și lucrurile mărunte contează la o asemenea ocazie. Ia-ți toate măsurile de siguranță pentru a te asigura ca umbrelele, mesele și meniurile nu își vor lua zborul.

Decorațiunile

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei nunți în aer liber este dat de faptul că o parte din decorațiunile de care te poți folosi, nu te vor costa absolut nimic. Vorbim evident despre elementele naturale de peisaj precum copacii, iarba, florile, gardul viu. La ce trebuie sa fii atentă în acest caz? La decorațiunile pe care le vei aduce tu insuți la nuntă. Toate acestea trebuie să fie în ton cu cele naturale, să se potrivească din punct de vedere estetic, vizual și coloristic.