La fel ca și anii precedenți, și în anul 2018, nunțile vor fi puternic influențate de lumea modei. Trendurile din modă impun tendințele pentru rochiile de mireasă, pentru rochiile domnișoarelor de onoare, culorile, materialele și decorațiunile. Și costumele mirilor sunt influențate în mare măsură de aceste tendințe. Cât privește nunta în sine, iată câteva idei și influențe specifice acestui an și de ce nu, și anilor următori, independent de ceea ce se întâmplă în lumea modei:

Nunta de acasăSe cunoaște faptul că anumite tendințe ale modei revin iar și iar, uneori chiar de mai multe ori pe parcursul unui deceniu. Nu fac excepție nici obiceiurile, inclusiv cel al nunții. Nunta de acasă nu e un lucru neobișnuit ba chiar, vreme de secole la rând, casa era locul preferat pentru organizarea acestui eveniment. Restaurantele și sălile de petreceri moderne au temperat oarecum acest obicei însă pentru cei care își doresc o nuntă tradițională sau cu un aer tradițional, casa părintească, mai ales dacă este de la țară, poate oferi decorul perfect pentru o petrecere de nuntă.

Favorurile și invitațiile create acasă

„Handmade” este un termen extrem de popular printre tinerii ultimului deceniu. E și normal, câtă vreme noile generații au început să aprecieze din ce în ce mai mult creativitatea și implicit, obiectele confecționate manual. În ultimii ani au apărut sute de situri și magazine dedicate acestui tip de produse, ceea ce înseamnă ca există atât cerere cât și ofertă din acest punct de vedere. Cum puteți aplica acest trend la nuntă? Ei bine, foarte simplu: încercați că vă creați singuri invitațiile și favorurile. Invitații le vor aprecia cu siguranță, mai ales dacă le veți dezvălui faptul că sunt creații proprii.DiversitateUn alt concept, o altă idee extrem de populară în ultimii ani este și cea de diversitate. E o idee care nu trebuie neapărat să capete un caracter social, ea putându-se manifesta în toate aspectele vieții de zi cu zi. Nunțile nu fac nici ele excepție. Cum poate fi aplicată ideea de diversitate la o nuntă? Puteți opta pentru rochii ale domnișoarelor de onoare care să fie diferite. Domnișoarele pot avea astfel ocazia să își aleagă propriile ținute și implicit, să contribuie și ele din acest punct de vedere la estetica nunții. De asemenea, puteți opta și pentru decorațiuni care să nu aparțină unei singure tematici ori, pentru o rochie de mireasa colorată, diferită de cea albă, tradițională.